De omgeving

Wandel- en fietsroutes.
Stevensweert is een van de startpunten van een grensoverschrijdend fietsroute-netwerk in Nederland en België. Vanaf dit punt kunt u telkens nieuwe rondritten op de fiets ondernemen. De Premium Wandelroute Molenplas loopt door een landschap dat relatief zeldzaam is (het landschap van het Maasdal). Tussen Ohé en Laak en Stevensweert is het oorspronkelijke landschap nog zichtbaar. Tussen Ohé en Laak en Ophoven (België) is er in het zomerseizoen een veerverbinding over de Maas voor fietsers en wandelaars.


Het Maasplassengebied.
De grindplassen zijn voor een groot deel op recreatie gericht. Maar er wordt ook steeds meer aandacht besteed aan de natuurontwikkeling. Voor de waterliefhebber is er in het uitgestrekte plassengebied veel te ontdekken. De Maasplassen bieden dagstranden en jachthavens. U kunt er zeilen, roeien, surfen en kanoën.


Toeristische uitstapjes.
Thorn (het witte stadje), Roermond met de historische binnenstad, het Outlet Center en Retail Park, Maaseik  met haar gezellige terrasjes en winkelcentrum (net over de grens), Maastricht of Duitsland (Aken). Dit alles ligt op een steenworp afstand.

Boot(verhuur).
Er zijn ruime mogelijkheden om een boottocht te maken over de Maas vanuit Maasbracht. In de zomermaanden zijn er boottochten naar Thorn, Wessem en Maaseik.