Wandelen en fietsen

Op loopafstand van onze B&B komt u in het gezellige oude vestingstadje met diverse terrasjes, restaurants, een midgetgolfbaan en een kegelcentrum.Tevens kunt u een bezoek brengen aan het museum, dat gelegen is op het Jan van Steffeswertplein. In dit museum is een VVV kantoor gevestigd voor alle informatie over de omgeving.
 
Vestingwerken: Sinds kort is een gedeelte van de oude vestingwerken in ere hersteld. Even terug in de tijd met grachten en verdedigingswerken.
 
Fietsen: Vanuit Stevensweert fietst u over het meest vlakke gedeelte van Limburg, dus nog geen bergen of heuvels, maar veel rustige wegen en vele fietspaden. Kortom: een ideaal fietsparadijs.
 
Onze B&B is gelegen aan de grensoverschrijdende fietsroutes in Nederland, België en Duitsland. Diverse veerpontjes zetten u over de Maas naar België, met het prachtige oude stadje Maaseik (elke woensdag gezellige weekmarkt).
 
Tevens zijn wij gelegen aan de LF3 route (Arnhem - Maastricht). Wij zijn een ideale rustplaats voor de lange afstands - fietsroutes (Maastricht nog ongeveer 40 km).
 
Fietskaarten en mooie routes zijn bij ons beschikbaar.
 
Fietstips:
 
Maasbracht: Op ongeveer 2 km nadert u het sluizencomplex van de grootste binnenhaven van Nederland. Langs deze binnenhaven kunt u het fietspad vervolgen naar het centrum met diverse winkels.
 
Echt: Op 5 km afstand bevindt zich het gezellige en uitgebreide winkelcentrum van Echt. Hier kunt u prettig winkelen en een hapje en drankje nuttigen.
 
Thorn: Het 'Witte Stadje' ligt op ongeveer 10 km afstand. Hier kunt u de oude abdij bezoeken of een wandeling maken door de smalle straatjes met typische witte huizen. Na afloop kunt u een bezoekje brengen aan een van vele terrasjes en de pannenkoekenbakker.
 
Maaseik: Via het veerpontje over de Maas kunt u een bezoek brengen aan dit oude stadje met de historische markt. Maaseik staat bekend om zijn vele terrasjes en restaurants. Een bezoek zeker waard!